TANZANIA

– Förslag på program för en resa med oss till Tanzania –

Dag1:  Avresa Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn

 

Dag 2: När ni ankommer till Arusha flygplats så blir ni hämtade av er chaufför som tar er in till stan och ert hotell för middag och övernattning.

 

Dag 3:  Ni blir hämtade kl.07.30 från ert hotell och åker mot Lake Manyara Nationalpark för gamedrive. Ni äter lunchboxar på ett picknick-ställe inne i parken. Manyara är mest känd för sin vackra natur och sitt rika fågelliv. På eftermiddagen åker ni vidare upp för Rift Valley och ert hotell för middag och övernattning.

 

Dag 4:  Efter frukosten så åker ni till Lake Eyasi för ett besök hos Hadzabe-stammen. Hadzabe är ett nomadfolk och ett av jordens sista naturfolk som bevarat sin livsstil sedan tiotusentals år som jägare och samlare. Därefter gör ni ett besök hos Datoga-stammen, som är kända för att vara skickliga smeder. De tillverkar bland annat vackra smycken och pilspetsarna till Hadzabefolket. Ni har med er lunchboxar under dagen som ni kan äta när ni blir hungriga. Middag och övernattning.

 

Dag 5: Efter frukosten så åker ni mot Serengeti. På vägen passerar ni Ngorongoro Conservation Area, och här finns det många massajbyar längs vägen och även en hel del djur. Ni äter lunchboxar vid gaten in till Serengeti för att sedan ha game drive hela eftermiddagen.

 

Dag 6: Tidig morgonsafari om ni önskar, sedan tillbaka för frukost, när ni är klara med frukosten så åker ni ut i parken i några timmar, lunchboxar äter ni i parken, var bestämmer ni själva. På eftermiddagen åker ni tillbaka till Ngorongoro Conservation Area för middag och övernattning.

 

Dag 7:  Efter frukosten så åker ni ner i kratern (det är ca 600 meter från kanten ner till kraterbotten). Game drvie hela dagen och lunchboxarna äter ni vid en hippo-pool. Senare på eftermiddagen när ni känner er nöjda med kratern så åker vidare till Tarangire Nationalpark, även kallad för elefantparken då det brukar vara mycket elefanter i den här parken. På natten bor ni i tältbungalows mitt i parken. http://www.tarangiresafarilodge.com

 

Dag 8: Om ni vill så kan ni åka på en tidig morgonsafari och se djuren i soluppgången och sedan tillbaka till lodgen för frukost, ni fortsätter er game drive för att sedan åka tillbaka till lunchen på lodgen. Sedan lämnar ni Tarangire och åker tillbaka till Arusha. På vägen tillbaka stannar ni till på Shanga (www.shanga.org) där handikappade människor arbetar med att återvinna gamla glasflaskor, de gör fantastiska hantverk, smycken och glas bland annat. Passa på att ta en fika i deras kafé, de har en kaffeplantage precis bredvid så de har väldigt gott kaffe. Övernattning och middag på Kibo Palace. 

 

Dag 9:  Transfer till flygplatsen för ert flyg till Zanzibar.  

 

Dag 10: Zanzibar, middag och övernattning. 

Dag 11: Zanzibar, middag och övernattning. 

Dag 12: Zanzibar, middag och övernattning. 

 

Dag 13: Vi lämnar hotellet tidigt för resa till Stone Town. Guidad rundvandring i staden. Vi besöker marknaden, slavmuseet och kyrkan som är bygd på platsen där Östafrikas slavhandel började.

Transfer till flygplatsen för hemresa. 

 

Dag 14: Hemkomst

Vad väntar du på?

Har du några frågor?