Nyfiken på Sydafrika och Tanzania?

Låt oss ta med dig på en resa med upplevelser du aldrig kommer att glömma!
boka nu
Gruppresor & paketresor för mindre, privata sällskap – vi skräddarsyr din drömresa!

I många år arbetade Marie-Louise med gruppresor åt Främbergs KulturResor. Vi inriktade oss på resor till Afrika och svenskbygderna i USA. Inghar Främberg är Marie-Louises morbror och han började sin verksamhet 1980 med utbildningsresor för lärare i U-landskunskap. Då hade han med sin familj under många år bott och arbetat i Afrika. Han ville visa sina kunder det Afrika som han under många år lärt känna och älska. Intresset för dessa resor växte snabbt och 1997 övergick han till att inrikta sig på turism. Nu har Inghar gått i pension men vi hoppas kunna föra hans arv vidare, nu i egen regi.

Vi har lagt tyngdpunkten på gruppresor, men kan självfallet tillmötesgå önskemål om paketresor för mindre, privata sällskap – Ni avgör själva vad som passar just Er bäst! Vi har samarbetspartners på plats och tillsammans kan vi hjälpa Dig att skräddarsy Din drömresa!

Upptäck Afrika – vi visar Dig vägen!

TANZANIA

Vi åker i jeepar till de absolut mest hänförande nationalparkerna i Tanzania, såsom Serengeti, Tarangire och Ngorongoro, en krater med ett otroligt djurliv. Vi träffar massaier, bor omväxlande på fina hotell och tältbungalows mitt i parken. Resan avslutas med några dagar på Zanzibar där vi får en guidad visning i huvudstaden Stonetown, som räknas som slaveriets vagga. Egna utflykter såsom kryddtur, snorkling och simma med delfiner kan bokas på plats.

SYDAFRIKA

I Sydafrika gör vi en tur upp på Taffelberget, får guidade turer i Capetown av lokal guide. Robben Island är ett måste, där Nelson Mandela satt fängslad i 20 år! Vi spenderar några dagar i vindistriktens hjärta i Stellenbosch och har med oss svensktalande guide till de olika vingårdarna och i kåkstaden Kayamandi. Vi åker vidare på Garden Route söderut till Knysna. Från Elisabethtown flyger vi upp till Victoria Falls och ser de magnifika fallen från Zimbabwesidan. Därifrån tar vi oss vidare  till Botswana för några dagars safari i Chobe National Park.

Vårt stora intresse för nya möten med människor, kulturer, platser och upplevelser gjorde att vi ville dela våra erfarenheter med er. Vi reser enbart till platser där vi har varit själva och där vi har erfarna och pålitliga samarbetspartners. 

Marie-Louise och Janne Holmgren

Vad väntar du på?

Har du några frågor?